• Kategorie
  • Spodnie HACCP gumkę, wciągane, bez kieszeni

Symbol: PR-BH
Kolor
Rozmiar
51.00
51.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 8 dni roboczych

Spodnie HACCP, robocze na gumkę, wciągane, bez kieszeni.

W pasie wszytka gumka oraz dodatkowo troczek co pozwala dostosować tęgość tych spodni roboczych do każdej sylwetki.

Jedne z najważniejszych cech tych spodni zapewniając komfort użytkowania to to, że spodnie są: przewiewne, elastyczne, oddychające.

 

Znajduje szczególne zastosowanie w takich zakładach jak:  rzeźnie, masarnie, przemysł spożywczy, przemysł mleczarski, gastronomia, prace kucharskie, piekarnie, ciastkarnie, staże i praktyki zawodowe w gastronomi, zakłady przetwórstwa owocowo-warzywnego, zakładów przetwórstwa mięsnego.

Dostępne rozmiary : XS, S, M,L,XL, XXL, 

Gramatura: 180g/m2

skład : 65% poliester / 35 % bawełna.

Doskonale nadają się zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. (damskie, męskie) 

Odzież HACCP idealna dla pracowników przemysłu spożywczego.

Polski producent.

Nasza hurtownia i sklep BHP zaopatrzy państwa również w inne produkty przystosowane do pracy w przemyśle spożywczym.

Spodnie robocze do pasa do przemysłu spożywczego występują w kolorach:

  • chabrowy
  • błękitny / jasnoniebieskie
  • czarny
  • pistacjowy

Wszechstronne zastosowanie odzieży roboczej tego typu sprawi, że posiada ona wiele zastosowań.

Spodnie bez kieszeni na gumkę praktykowane są jako odzież do masarni, część ubrania masarskiego w skład którego może wchodzić jeszcze np. koszulka T-shirt, Polo lub bluza robocza a także jako odzież robocza dla przemysłu spożywczego.

W systemie HACCP główny nacisk, związany z nadzorem nad żywnością kładzie się na przyczynach zagrożeń bezpośrednio w miejscu ich powstawania. Dzięki takiemu zabiegowi, przed wyprodukowaniem wyrobu  stosuje się zabiegi które eliminują zagrożenia zdrowotne, związane z surowcami, dodatkami i materiałami pomocniczymi, personelem, maszynami i urządzeniami, a także procesem technologicznym. Jest to bardzo efektywny sposób gwarantowania bezpieczeństwa żywności. Według definicji HACCP zagrożeniem jest wszystko, co może przynieść szkodę konsumentowi (klientowi). W systemie HACCP  wyróżnia się trzy rodzaje zagrożeń: Mikrobiologiczne (bakterie, wirusy). Fizyczne, np.: szkło, piasek. Chemicznych, np.: środki ochrony roślin, detergenty.